Seka Dobric is bij het Belgische publiek bekend als MRS Belgium Globe en tv-persoonlijkheid. Ze is ook een zelfstandige zakenvrouw, maar bovenal een liefhebbende en toegewijde moeder van haar twee zonen.

Geboren in een arm en disfunctioneel gezin, begreep Seka op zeer jonge leeftijd dat kennis en onderwijs de enige weg naar succes waren.

Seka studeerde magna cum laude af aan de Universiteit van Sarajevo en is professor in de Engelse taal- en letterkunde.

Ze begon haar modellencarrière als winnares van “The Model of The Year”. Kort daarna won Seka de prestigieuze verkiezing “Mrs. Globe Belgium”, die sterke vrouwen over de hele wereld erkent. Ze schitterde in tv-shows en realityprogramma’s, en momenteel is ze de gastvrouw van de populaire podcastshow #Op De Sofa Met Seka.

Seka is een van de oprichters van Boeken.cafe, het platform dat het geschreven woord, auteurs en boeken die in België en Nederland zijn uitgegeven, viert.

Naast filantroop te zijn, zet Seka zich onvermoeibaar in voor kinderen die het minder goed hebben. Seka is auteur van het bestverkopende waargebeurde verhaal: “Vlucht naar mijn droom” uitgegeven door Boeken.cafe (maart 2020). De opbrengst van dit boek wordt gedoneerd aan de Seka Dobric Foundation, een non-profitorganisatie die huisvesting en onderwijs biedt aan weeskinderen.

“Je moet de deur openhouden” is een levensverklaring die ze aflegt in haar boek “Vlucht naar mijn droom”. Haar boek gaat over kracht, vastberadenheid, hoop en nooit opgeven van je dromen.

Net zoals Seka zelf.